TRACTAMENTS


 

Conservadora

És tot aquell tractament adreçat a preservar la peça dentària, sigui amb un tractament més simple com un empastament o un de més complexe com una endodòncia i reconstrucció (“matar el nervi”).

 

Estètica

És tot aquell tractament de conservadora, pròtesi o ortodòncia que busca l’estètica dental. Dins d’aquesta àrea també s’inclouen els blanquejaments dentals. Malgrat que avui en dia cada cop més es busca l’estètica, això no ha de fer perdre de vista que el primer és la salut dental i la bona funció, és a dir, no podem demanar un blanquejament dental si tenim les dents malaltes, sigui per caries o malaltia periodontal (“piorrea”)

 

Implants

És la reposició de peces dentàries a través d’un cargol de titani amb el seu corresponent pilar i corona dentària. L’implant dentari és la part no visible, ja que es troba integrada dins de l’os, i el pilar i corona són les parts visibles.

 

Ortodòncia

És tot aquell tractament dirigit a buscar una bona col·locació de les peces per aconseguir una estètica i oclusió (“mossegada”) correctes.

 

Periodòncia

La periodòncia és la part de l’odontologia que s’encarrega de detectar i tractar les patologies que afecten el periodonci. Les malalties periodontals constitueixen un grup de quadres clínics, de caràcter infecciós, que es localitzen en el periodonci. Aquest es troba format pels teixits que protegeixen, envolten i fan de suport a les dents: geniva, os alveolar, lligament alveolar i ciment radicular.

 

Pròtesi

En Medicina, una pròtesi és un element artificial fabricat per a reemplaçar una part perduda o lesionada del nostre organisme. Les seves característiques, indicacions, tècniques d’instal·lació i manteniment s’enquadren dins de les diferents especialitats: les pròtesis de genoll en traumatologia, les coclears en otorinolaringologia, les oculars en oftalmologia, etc. Les pròtesis es fabriquen segons uns criteris establerts científicament, fonamentalment biològics i mecànics.